Sayın Üyemiz,

Birliğimizden Odamıza gelen yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu (GOKBK) tarafından gıdalarda (takviye edici gıdalarda ve diğer gıdalarda) kullanılmak istenen bitkilerin, bitki kısımlarının ve bitkisel preparatlarının insan tüketimi açısından güvenilirlik değerlendirmesi yapıldığı belirtilerek, "Bitkilerin Gıdalarda
Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş" taslak çalışmalarının hazırlandığı ve https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Duyuru/534/Bilimsel-GorusTaslaklari-Gida-Olarak-Kullanilabilecek-Bitkiler-Komisyonu internet adresinde görüşe açıldığı belirtilmektedir.

Söz konusu taslak çalışması ile ilgili görüşlerinizin aşağıdaki linkte yer alan Görüş Formuna yazıda belirtildiği şekilde işlenerek en geç 23 Kasım 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar Odamız [email protected] adresine gönderilmesi hususunu önemle rica ederiz.

İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
Görüş Bildirme Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 7/11/2023