Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Fikirden Ticarileşmeye Giden Yol Semineri gerçekleştirildi.

SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi kapsamında Key Of Change Kurucusu Murat Özanlar’ın anlatımı ve sunumuyla gerçekleştirilen seminere TOBB Sakarya İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile SATSO Üyeleri iştirak etti.

Eğitmen Özanlar, girişimciliğe başlama, girişimciliğin çeşitleri, girişimcilikte pazarlama, ve girişimciliğin işleyişi hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi, merak edilen soruları cevaplandırdı. Özanlar özetle şunları dile getirdi: “Girişimcilikte iyi bir ürün, pazarlama ve Product Manager olmazsa olmazdır. Girişimciliğin temeli de tam olarak budur. Girişimciliğin girişinde sizin o auranızın olması şart. Burada sizin müşterileriniz sizden ne istiyor ve ne farkınız var bunun cevabını vermek gerekiyor. İnovasyon dediğimiz kısım ise burada devreye giriyor. İnovasyon rakiplerin yapamadığı beceremediği şeyleri sizin yapmanız demektir. Verimli büyümenin formülü yeni bir inovatif fikir sunup rakiplerin çözüm yönlerinin dışında çözüm yöntemleri üretmektir.

Bir işte farklılık yaratanın girişimcilik kafası vardır. Girişimciliğin yaşı yoktur, farklı strateji ve farklı kafayı herkes kullanabilir. Girişimcilik; sosyal ve ticari girişimcilik olarak iki şekildedir. Sosyal girişimin sonunda para yok ama fayda var. Ticari girişimde ise para kazanıyoruz. Girişimcilik etkisel ve nedensellik olarak da ayrılıyor. Etkisel girişimcilik Türkiye’de çok yapılıyor. Nedensellik girişimcilik daha az yapılıyor.

Türkiye’de KOBİ’leri dönüştüremiyoruz. Onlar girişimciliğe sıfırdan başlıyor. Bunun sebebi eğitim ve kültür. Bu yüzden çocuklarınızı sosyal sorumluluk projeleri olan okullar da eğitim almasını sağlayın.” dedi.

Sunumların sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçilen eğitim interaktif olarak fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 4/12/2023
Paylaş