TOBB Sakarya İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitelerinin Üyeleri SATSO resmi eğitim/seminer platformu SATSO Akademi kapsamında gerçekleşen “Etkili İletişim, Hitabet ve Sunum” eğitimine katıldı.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Adnan Erbaş'ın sunumuyla gerçekleşen eğitimde olumlu imaj oluşturma, beden dili, ikna ve sunum teknikleri hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşılarak merak edilenler cevaplandırıldı.

Eğitime Sakarya İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitelerinin yanı sıra SATSO Üyeleri ve SATSO Personeli de katıldı.

Eğitim sonunda katılımcıların dili doğru kullanarak etkili ve düzgün konuşabilmeleri, iletişimi ve beden dilini etkili kullanabilmeleri, topluluk karşısında konuşma korkusunu aşarak verimli sunum becerilerini geliştirmeleri amaçlandı.

Eğitmen Erbaş eğitimde genel olarak şunları dile getirdi; “Sizleri öncelikle iletişim becerileriniz ön plana çıkarıyor. Yaptığınız iş ve bulunduğunuz sektörde görünüşünüz, davranışınız ve iletişiminiz kurumunuzun imajını belirler. Başarabilmenin birinci adımı doğru ve etkili iletişim kurmak, yaptığımız işi iyi ve doğru anlatmak, en önemlisi kendimizi sözlü ve sözsüz en iyi şekilde ifade etmektir.

Lütfen nazik bir kelimedir ancak bunu söyleyiş tarzı nazik olmazsa istenilen etki verilmez. Tanımadığınız kişilere “sen” diye hitap etmek doğru değildir; daima “siz olarak seslenin. Olumlu beden dili özelliklerini doğru kullanırsanız karşı tarafa güven verirsiniz. Dil ile duygularımızı düşüncelerimizi çevremize ulaştırırız. Sunum ve topluluk önünde konuşmada ise; doğru diksiyon için ses organlarını ve dili düzgün kullanmak gerekiyor. Konuşmalarınız da kitleyi kendinize çekmeniz, kendinizi dinletmeniz oldukça önemli. Etkili bir iletişim de bulunamazsanız dinleyici sizden sıkılır ve kaçar. Topluluk önünde daima dik bir duruşunuz olmalıdır.” dedi.

Haber Tarihi : 27/12/2023
Haber Medya
Paylaş