Sayın Üyemiz,

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Dairesi Başkanlığı'ndan Odamıza gelen yazıda;

İnşaat malzemelerinin taşınması sırasında çevrenin kirletilmemesi, trafiğin aksatılmaması, can ve mal emniyeti için gerekli tedbirlerin almması öncelikle nakil işlemlerini gerçekleştiren kişi ve firmaların sorumluluğunda olduğu; Taşıma sırasında oluşabilecek çevresel kirlenmeyi önlemek amacıyla araçların üstünün uygun malzemeyle (branda sistemi) kapatılması, araçlara kapasitelerinin üzerinde yükleme yapılmaması ve inşaat sahasına giren araçların tekerleklerinde oluşabilecek çamur ve benzeri kirlilik temizlendikten sonra trafiğe çıkmaları gerektiği belirtilmektedir.

Yapılan denetimlerde inşaat malzemesi taşınması sırasında, belirtilen esaslara aykırı olarak çevre kirliliğine neden olacak şekilde taşıma yaptığı tespit edilen üretici, taşıyıcı ve firmalar hakkında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin 8.maddesinde yer alan çevre ve atık yönetimi ile ilgili emir ve yasaklarına istinaden cezai işlem uygulanacağı bildirilmektedir.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ
GENEL SEKRETER

Resmi Yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]