HİSARCIKLIOĞLU“SATSO HİZMET KALİTESİNDE PARİS TİCARET ODASI'NDAN İLERİDE”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 90. Yıl Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Sakarya'nın Yıldızları Ödül Töreni Tüm Sakarya Halkı ile coşku içinde kutlandı.

Binlerce Sakaryalı katıldı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun iştiraki ile gerçekleştirilen törene ayrıca Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas yanı sıra ilçe belediye başkanları, çevre odaların ticaret ve sanayi odası başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, SATSO Tabii Meclis Üyeleri, Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı

SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri davetlileri kapıda karşılayarak katılımcılarla yakından ilgilendi. Tüm ayrıntıların eksiksiz olarak düşünüldüğü törene yaklaşık 4000 kişi katıldı.

90. yıl dönümünü tüm Sakarya Halkı ile birlikte kutlayarak bu gururu tüm Sakaryalılarla paylaşan SATSO Yönetimini törenin geniş katılımla düzenlenmesinden ötürü tebrik eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “İlk defa bir yıldönümü töreninin bu kadar geniş katılımla gerçekleştiğini görüyorum.” dedi.

“90 Yıllık Tarihimiz Var”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde Sakarya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul SATSO'nun 90. Yılını kutluyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:

“ Tam 90 yıl evvel, hedefleri olan, elini taşın altına koyarak emeklerine değer katan tüccar ve imalatçılarımız bir araya gelerek kutlu bir hizmet yolculuğu başlattı.

1924 yılında, o zor dönemde, bu şehrin geleceği için bismillah diyen Seyit Ahmet Efendi'nin, gelecek umutları ile Ahmet Efendi'ye destek veren, arkasında duran Hamit Sipahizade'nin, Emin Muharrem Güner, Numan Beyzade ve Rauf Demirtaş ile şehrimizin bağrında yetişen tüccar ve imalatçılarımızın başlattığı bu kutlu yolculuğu, hiç durdurmadan, her geçen gün daha da güçlendirerek bu günlere taşımanın, geleceğe umutla bakan iş adamlarımızın oluşturduğu bir Odaya kavuşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Odamızın 90 yıllık tarihinin her kademesinde görev alan yöneticilerimize ve personelimize, başarılı çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyor, aramızdan ayrılan çok değerli üyelerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Dünya'ya Örnek Şehir, Sakarya

Kösemusul Sakarya'nın bir hoşgörü ve biliktelik kenti olduğunu ifade ederek “Hepimiz biliyoruz.  Hep birlikte, her zaman, gururla ifade ediyoruz.  Sakarya'mız, sevgi ve kardeşlik coğrafyasıdır.  Hoşgörünün, tüm güzelliklerin, tüm değerlerin bir arada olduğu Anadolu'nun kültür başkentidir.  Her milletten insanımızın bir arada, kardeşçe, emeğin değerine inandığı, karınca gibi çalıştığı, birbirini anladığı, dualaştığı bir dayanışma ve kucaklaşma şehridir.  Sakarya, tüm değerleriyle tarihten günümüze uzanan bir Anadolu, bir Osmanlı şehridir.  Esnaf ve tüccar olmak bu şehirde başkadır.  Alınteriyle sıfırdan yepyeni bir değer oluşturmanın kıymetini bilen imalatçı olmak, şehrimizde bambaşkadır. Bizim Sakarya'mız, bölgenin zirai ve ticari yapısına göre yerleşimini şekillendiren bir şehirdir.  Bizim köklerimiz emekle yoğruluyor, alın terinin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor.  Semerciler, Tığcılar, Hasırcılar, Yağcılar, Papuçcular ve Çıracılar mahallelerimizle,  Anadolu'dan, Kafkaslar'dan, Balkanlardan gelen insanlarımızla, tüm farklılıklarımızla değerini koruyabilen,  bu zenginliği ile hamdolsun Türkiye'nin özeti olan,  Dünyaya örnek bir şehirde yaşıyoruz.

Sakarya'mızda bakıyoruz, firma sahibi Laz.  Firmasını teslim ettiği, ona güvenle sırtını yasladığı yardımcısı Boşnak.  Ustabaşısı Manav, muhasebecisi Abhaz. Her etnik milletten çalışanla öğle yemekleri hep birlikte yeniyor. Kim hangi etnik kökene mensup olursa olsun, sabah, Uzunçarşı'da esnafımız, Hâl'de tüccarımız, OSB'lerde imalatçımız, sanayicimiz, şoförlerimiz aynı duayı ediyor, çaylarını birlikte yudumluyor, sohbetler hep samimi ve canlı oluyor.

Her zaman mutlulukla şahit oluyoruz ki tüm farklılıklarıyla şehrimizin kalbi hep birlikte atıyor. İşte Sakarya'mızı güçlü kılan, bizleri geleceğe umutla baktırarak daha fazla çalışma azmi ile buluşturan, 7/24 yorulmadan çalıştıran, başarılara ulaştıran bu anlayıştır.

“Büyük Acılar Yaşadık Yılmadık Yorulmadık”

Sakarya ticari ve sanayi tarihi hakkında da bilgi veren Kösemusul “Odamızın 90 yıllık mazisine baktığımızda, her alanda, gayretli çalışmaları ile adından söz ettiren, önemli ve kalıcı hizmetler sunan, ilklere imza atan bir yapı görüyoruz.

Türkiye'nin ilk yerel bankası olan Adapazarı İslam Ticaret Bankası ile Adapazarı Emniyet Bankası'nı şehrimizde kuran tüccar ve sanayicilerimiz,  Cumhuriyet döneminden sonra da İlimizde Kamu İktisadi Teşekküllerinin kurulmasına ve ekonomimizin gelişmesine her zaman öncülük etmişlerdir.

Şeker Fabrikası, Zirai Donatım Fabrikası ve Vagon Fabrikası ile sanayiye en güzel selamı göndermiş bir şehrimiz var.  Bizim güçlü referanslarımız var. Evet.  En önemlilerinden biri de otomotiv.  1914 yılında Zirai Donatım Fabrikamızda ilk savaş arabaları yapılan günlerden, sıfır hata politikası ile üretim yapan, lojistik altyapısı ve otomotiv sanayisi ile ilklere imza attığımız günlere ulaştık.

Bu başarılı günlere ulaşırken bedeller ödedik. Büyük acılar yaşadık. Depremlerde binlerce insanımızı kaybettik. Yılmadık, yorulmadık. Zor şartlarda gayretli çalışmalar gerçekleştirirken yaşadığımız bu şehrin tüm zorlukların üstesinden gelebilecek bir şehir olduğunu biliyorduk. Hamdolsun çalışmalarımızın meyvesini alıyoruz. Bizlere her zaman ciddi destekler veren ve yol gösteren, çok kıymetli TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na burada bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Aidiyet duygusu ile kalpleri Sakarya için atan başta Sayın Valimiz Mustafa Büyük olmak üzere tüm yöneticilerimize ve hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.

Son zamanlarda gerçekleşen, üzüntüyle izlediğimiz olaylara karşı dik duruşu ile kararlı adımlar atmayı sürdüren iş dünyamızın, risk alarak hayata geçirdiği yatırımlarla Türkiye, Cumhuriyetimizin 100. Yılı hedeflerine ulaşma yolunda hızla ilerliyor. Ülkemizin ekonomide gerçekleştirdiği, iş dünyasının umudunu diri tutan, daha çok çalışmaya olan azmini artıran başarılara, Sakarya'mız da büyük katkı sağlamıştır” diye konuştu.

3 Saatlik Uçuş Mesafesinde 7 Milyon Avroluk Pazara Ulaşan Şehir Sakarya

“Sakarya'mız, tarihsel niteliği, coğrafi konumu, sanayi, tarım ve hizmet sektörü alanlarındaki avantajları ve gelişmişliği ile Türkiye'nin önemli kentlerinden biridir.  3 saatlik uçuş mesafesinde en az 7 Trilyon Avro pazar payına ulaşılabilen bir şehirde yaşıyoruz. Son yıllarda ülke ekonomimiz hızla büyüyor. Her geçen gün yeni bir başarıya ulaşıyoruz” diyen Kösemusul, “İstanbul'un bir finans merkezine dönüştürülerek sanayisinin bir tarafta Trakya diğer tarafta Kocaeli-Sakarya hattına kaydırılma çalışmaları çerçevesinde, ilimizde bir hareketlilik yaşandığı ve bu hareketliliğin ivme kazandığı bir gerçektir. Özelikle Karasu Liman inşaatı ve yeni demiryolu, şehrimizin 3'üncü boğaz köprüsü yol güzergâhı üzerinde olması, hızlı tren çalışmaları ile ilimizin lojistik önemi artmıştır.

Türkiye'nin yeni metropollerinden biri olması öngörülen ilimizin gelişme sürecinde, turizm-sanayi-tarım üçlemesindeki dengeyi bozmadan büyümek, kalkınmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. İhtisaslaşan sektörlerde kümelenen, otomotiv sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde yatırımcılarına kolaylık sağlayan, kalifiye istihdamı ve teşvik alımı yüksek bir Sakarya için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

SATSO Faaliyetleri

Kösemusul Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın her geçen gün yükselen bir ivme ile üyelerine hizmet ettiklerini belirterek “SATSO olarak Dünya Ticaretini okuduk ve harekete geçerek Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi SAİGEP'i başlattık. Firmalarımızın dış ticaret konusunda yeterli tecrübeye sahip olmaları için çalışmalar yapıyor, projelerimizle ihracatçılarımızı destekliyoruz.

Eğitim faaliyetlerimize büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin en kaliteli eğitmenleri ve güvenilir kurumları ile müşterek düzenlediğimiz eğitim faaliyetlerini artırarak sürdürüyoruz. Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Merkezleri kapsamında Binlerce vatandaşımıza istihdam sağlıyor, UMEM'de Türkiye liderliğine oynuyoruz. TEKNOKENT ve Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı, Ar-Ge Çalıştayı, 3+1 ve 7+1 projelerinde ortağımız olan Sakarya Üniversitemizle paydaş olmanın gururunu yaşıyoruz. Sakarya Üniversitemizin kıymetli rektörü Sn. Prof. Dr. Muzaffer Elmas hocamıza çok teşekkür ediyorum. “Üniversite-Sanayi İşbirliği”nde arzu ettiğimiz başarılara ulaştık. Üniversite – İş Dünyası Omuz Omuza Projemiz işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi hedefleyen önemli bir projedir ve başarıyla yolumuza devam ediyoruz.

Eğitim alanında şehrimize önemli hediyelerimiz var. SATSO olarak Sakarya'mıza endüstri meslek lisesi kazandırıyoruz. TOBB ise şehrimize yeni bir kız meslek lisesi hediye ediyor. İnşallah önümüzdeki aylarda temeli atılacak. TOBB Başkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.

Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi ile üyelerimizin elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme fırsatı sunuyor,  bir ticaret portalı kurarak e-ticaretin geliştirilmesini ve yeni ticaret bağları kurulmasını sağlıyoruz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak değerli üyelerimizin sorunlarının çözümü noktasında gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz.  Yönetim kurulumuzla karar alarak sorunları TOBB'a aktarıyor ve sıkı bir şekilde takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SATSO İyi ki Var” Dedirtmek İçin…

Çevreye duyarlı bir yaklaşımla hareket ettiklerini ifade eden SATSO Yönetim Kurulu Bşkanı Mahmut Kösemusul “İş dünyası olarak çevreye duyarlı sanayisini ve tarımsal gücünü yükselten, kaliteli eğitim, sıfır hata politikası ile üretim, güçlü istihdamıyla Türkiye'nin yıldızı olan bir Sakarya için aktif ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emeklerimizin karşılığını almaktan mutluyuz. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ihracat verilerine göre Sakarya'mız ilk 10 il arasında. Rekor artışlarla, ihracatını en çok artıran il olmaya devam ediyoruz. Ülke içinde ve dışında sergilediği başarılarla takdiri hak eden, yerel değerlerine sahip çıkarak evrensel değerleri yücelten, azmi ve kararlılığı ile tüm insanlığa hizmet etmek için gayret sarf eden, sorumluluk bilinci ve aidiyet duygusu ile yatırımlarını sürdüren, şehrimiz ekonomisine büyük değer katan, dayanışmanın, beraberliğin, kardeşlik ortamının sağlanmasında en büyük paya sahip olan, güzel Sakarya'mızın büyüme sürecini hızlandıran tüm iş dünyamıza, kadın ve genç girişimcilerimize, şükranlarımı sunuyorum.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak “SATSO iyi ki var” dedirtmek için yola çıkan ve “her zaman daha iyi vardır” anlayışı ile çalışan yönetim kuruluna, meclis başkan ve üyelerine sahibiz. Biz, şehrimizi kirletmeyecek, doğal yapısını bozmayacak sanayinin, OSB'lerde konuşlanmasını istiyor, kümelenmeye önem veriyor, sanayileşmenin kıymetli tarım arazileri dışında gelişmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve attığımız kararlı adımlar sonucunda gelen başarı bizleri memnun etmektedir.” dedi

OSB'ler…

Şehrimizin konumu, önemli merkezlere ve pazarlara yakınlığı, ulaşım, işgücü, enerji ve su imkânları gibi kuruluş yeri faktörleri açısından sahip olduğu özellikleri dikkatle inceleyerek gerekli çalışmaları hızla gerçekleştiriyoruz. Bereketli tarım arazilerini koruyarak, turizm beldelerine, sahil şeritlerine zarar vermeden sanayileşmek hedefiyle çarpık sanayileşmenin önüne geçmek, sanayi yapılanmalarını Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB), ticari yapılanmaları da yeni Organize Ticaret Bölgeleri'nde (OTB) gerçekleştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda yeni OSB ve ticaret bölgeleri oluşturuyoruz.

Birinci OSB, Hendek 2. OSB, Söğütlü 3. OSB ile firmalarımız gurur duyduğumuz üretimler yaparken Adapazarı OSB, Ferizli OSB, Kaynarca Mobilya İhtisas OSB, Kaynarca SAMİB, Otomotiv İhtisas OSB ve Geyve Gıda İhtisas OSB ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yine lojistik, raylı taşıtlar OSB'leri için çalışmalar yürütülüyor. OSB'lerle birlikte şehrimizde Yeni Organize Ticaret Bölgeleri (OTB) oluşturmak için de çalışmalarımız sürüyor.  Nakliyeciler için yeni tır ve kamyon parkı tamamlandı ve açılışı yapıldı.  Aynı şekilde inşaat malzemecileri için yer tahsisi yapıldı.  Oto galericilerine yönelik bir ticaret bölgesi için çalışma yapıyoruz.  Çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren, her zaman yanımızda olan, şehrimizin kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Zeki Toçoğlu'na huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Şehrimizin tüm dinamikleri, Organize Sanayi ve Ticaret Bölgeleri ile hep birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sanayisi ve ekonomisi canlanan bir Sakarya'ya hızla kavuşacağımıza inanıyoruz.  

Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Sakarya

“Biz, Sakarya'mızı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için gayretli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diyen Kösemusul, Bu hedef doğrultusunda her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek “Üyelerimizle birlikte ne kadar çok çalışırsak başarıya o kadar hızlı ulaşacağız. Son yıllarda kabuğunu kıran, güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi anlayışıyla, bu doğrultuda attığı istikrarlı ve kararlı adımlarla, muassır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda her alanda ciddi mesafe kat eden, küresel anlamda cazibe merkezi haline gelen bir Türkiye'nin daima kazanan bir ülke olmasını istiyoruz.

Sakarya'yı Ve Türkiye'yi Çok Seven İş Dünyası Olarak Biz…

Sakarya iş dünyasının gayretli çalışmalarına örnekler veren Kösemusul, “Ekonomiyi sırtlayan ve yaşanan gelişmelerden ilk olarak ve en ağır şekilde etkilenen iş dünyası olarak net bir şekilde ifade ettik. Burada tekrar hemşehrilerimizle paylaşıyorum.  Biz, kaybeden bir Türkiye, kaybeden bir Sakarya istemiyoruz. Sakarya'yı ve Türkiye'yi çok seven iş dünyası olarak biz, her zaman olduğu gibi, şehrimize ve ülkemize olumlu katkı sağlayacak yerli ve yabancı tüm yatırımcıların yanında olmaya devam edeceğiz.

Yüksek kalite tarım ürünleri üretimi için uygun toprak ve iklim çeşitliliğine sahip, alternatif turizm bölgelerini geliştirme yolunda hızla ilerleyen bir şehirde yaşıyoruz.

Biz, stratejik konumu ve işbirliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyeliyle geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark oluşturan, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada marka şehir olan bir Sakarya hedefliyoruz.

SATSO olarak hedefimiz, ihracatta ilk 5 il arasında olan, Liman işlevselliğiyle Karadeniz'den dünyaya açılan otomotiv şehri Sakarya projesini gerçekleştiren, tüm kurumların aidiyet duygusuyla şehrin büyüme ve gelişme sürecinde yer aldığı işbirliği ortamını sağlayan, tarım, turizm desteklerinin alınması ile bu alanlarda marka oluşturan bir Sakarya'ya kavuşmaktır” dedi

“Değerleri Yarışan Bir Sakarya Asla Kaybetmez” 

Dünyadaki değişimi algılayıp farkına vararak, ekonomik, sosyal, bölgesel, bilimsel ve teknolojik anlamda, Sakarya'yı değiştirmeyi amaçlayan projelerin peşinden şehrin tüm dinamikleri ile hep birlikte 100. yıl hedeflerine ulşacaklarına inandıklarını ifade eden Kösemusul  “Tarihle modernin kucaklaştığı geleceğin marka şehri Sakarya'mızı, Sanayinin, tarımın, ticaretin ve tabi güzellikleriyle turizmin merkezi yapmak hedefiyle, 7/24, büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Sorunların, sıkıntıların aşılacağına dair inancımızı koruyacak, istikrarla büyüyen ve gelişen bir Türkiye'nin benimsediği 100. Yıl vizyonu çerçevesinde belirlediği hedefleri gerçekleştirme kararlılığıyla, barış, huzur ve refahın, daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olması için çalışmayı sürdüreceğiz. Çünkü değerlerini yarıştırdığımız bir Sakarya, asla kaybetmez ve Sakarya'nın büyümesi demek, Türkiye'nin büyümesi demektir” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 90. Yılını tebrik ederek üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde SATSO ile gerçekleştirdikleri Türkiye'ye örnek projeler hakkında bilgi verdi.

Atalay: “Batan Geminin Lüks Kamarası Olmaz”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un ardından kürsüye gelen TÜRK_İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise Batan geminin lüks kamarası olmaz. Onun için bu ülkede yaşayan herkesin bu ülkeye borcu var. Bulunduğu makamlar bitecek, görevler bitecek, ömür de bitecek. Son günlerde gelişen olaylardan bu ülke rahatsızlık duyuyor, sıkıntı duyuyor. Bir ülkede kriz olduğu zaman, dünyada kriz olduğu zaman bunun bedelini evvela işsizler ödüyor, emekliler ödüyor, işçiler ödüyor. Kısacası herkes ödüyor. Onun için bu gemide güzel bir yolculuk yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Ergün Atalay'ın ardından kürsüye gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise bugüne kadar Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği ve ortak akıl çerçevesinde birlikte hareket etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek  “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm ekinlikleri ve Sakarya adına gerçekleştirilen projelerde yer alamaya gayret ederek SATSO'nun çalışmalarını yakından takip ettik. Kurumun 90. Yılını kutluyor çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu: “Sakarya Bereket Saçan Bir İl”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun ardından kürsüye gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Sakarya'nın her noktasıyla bereket saçtığını kaydederek “Yatıp kalkıp Allah'a şükredin her şeyiniz var. Siz ne kadar zenginseniz, 76 milyon da o kadar zengin” dedi.  

SATSO, hizmette Paris Ticaret Odası'ndan daha üstün

SATSO'nun 5 yıldızlı bir oda olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Yani bu şu demek Paris, Londra, Berlin Ticaret Odası üyesine hangi standartta hizmet veriyorsa bizim Sakarya Odamızda aynı katlede hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

2008 yılında dünyanın en büyük krizlerinden birini yaşadığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Avrupa'da 6 milyon kişi işsiz kalırken, Sakarya istihdamını yüzde 46 artırdı. Kadın istihdamında yüzde 73 artış sağladı. Sizi kutluyorum” dedi.

Girşimci Olmadan Zengin Olunmaz

Salondaki gençlere seslenen TOBB Başkanı, “Girişimci olmadan zengin olmak mümkün değil. Benim size tavsiyem mutlaka girişimci olun. İnsanın en hayırlısı insana faydalı olandır diyor. İnsanlara faydalı olmak için iş ve aş vermeniz lazım. Bunu da girişimcilikle yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Kadın Girişimci Yetiştirmeliyiz

Kadın girişimci sayısının artması gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Buradaki kadınlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Anneler babalar genç kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin. Türkiye'de erkek girişimci sayısı %96 iken kadın girişimci sayımız sadece yüzde 4.

Birlikteliğin rahmete dönüştüğü yer: Sakarya

Hepimiz Müslümanız. Bir Müslüman olarak peygamber efendimizi örnek alırız. Peki, peygamber efendimizin yolundan gidiyor muyuz? Hayır gitmiyoruz. Peygamber efendimizin eşi Hz. Hatice validemiz çok büyük bir girişimciydi. Türkiye'nin zengin olmasını istiyorsak girişimci sayımızı artırmamız lazım. Birlikteliğin rahmete dönüştüğü bir yer Sakarya. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin lokomotifi olacak” diye konuştu.

Sakarya'nın örnek bir şehir olduğunu vurgulayarak, Sakarya'nın Türkiye'yi yöneten bir şehir olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, Sakarya'nın ticaret yönünden de çok etkili bir kent olduğunu belirtti.

Sakaryalıların dünyaya örnek gösterilecek bir çalışkanlığa sahip olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin tarım, ticaret ve sanayi dallarında yetkililerin birçoğunun Sakarya'da yetiştiğini ve ticaret konusunda atılan önemli adımlara Sakarya'nın öncülük ettiğini dile getirdi.

Hatasız Üretimle Dünya'ya Örnek Sakarya

"Türkiye'yi kim idare ediyor diye sorarsanız ben Sakaryalılar idare ediyor derim. Sakarya herşeyiyle bereket saçıyor” diyerek bundan 3 yıl önce Japonya'da Cumhurbaşkanı ile birlikte Toyota CEO'su Mr. Toyota ile yaptıkları görüşmeden bir anektod paylaştı.  Hisarcıklıoğlu “ Cumhurbaşkanımızla birlikte bundan 3 yıl önce Japonya'dayız. Toyota'nın CEO'su Cumhurbaşkanımızın yanına gelmek istedi ve Cumhurbaşkanımız kabul etti. Söylediği söz,'40 ülkede üretim yapıyoruz, ama tek bir ülke var ki 0 üretim hatasıyla otomobil üretiyor.' ve Cumhurbaşkanımız sordu, 'neresi?' ve Toyota CEO'su Sakarya dedi. Bizim insanımıza doğru eğitimi verdiğin zaman başarı geliyor. " dedi.

İsen: “Tüm Doğal Güzellikler Sakarya'da”

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de Sakarya'nın son yıllarda Türkiye'nin parlayan yıldızlarından biri haline geldiğini anlattı.

Türkiye'nin tarım, sanayi, eğitim, kültür ve turizmde hızla büyümeye devam ettiğini anlatan İsen, "Bu gayretle Ticaret ve Sanayi Odası gibi bu işin lokomotifi olmuş kuruluşlar ve ona destek vermiş diğer unsurlarla eminim önümüzdeki yıllarda bu kent konumunu çok daha değiştirecek ve dikkatleri üzerine çekecektir" dedi.

“Yarın Elbet Bizimdir”

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen Sakarya'yı anlatırken yaptığı benzetme ile dikkat çekti. İsen konuşmasında “Tanrı bir gün meleklerini çağırıp bir torba güzellik denen nesneden vererek bunu dünyanın her yerine eşit ölçülerde dağıtmalarını istemiş.  Melekler Sakarya'nın üzerinden geçerken güzellik torbasını Sakarya'nın üzerine düşürmüş” diyerek Sakarya'nın doğal güzelliklerinin bu vesile ile dünyada eşsiz ve tek olduğunu ifade etti.

Sakarya'nın hızla gelişen bir şehir olduğuna dikkat çekti. İsen, “ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Yarın Sakarya'nındır.” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise kurumlar arası diyalog ve işbirliği çerçevesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Sakarya'nın bir adım öteye ilerleyebilmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini ifade ederek SATSO'nun bu gelişimdeki katkılarından ötürü tebrik etti.

Protokol konuşmalarının ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 90. yıl Kutlamaları vesilesi ile 90. Yıl Patası kesildi. Tüm Protokol üyelerinin bir araya gelerek kesilen pastanın ardından SATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri protokol tarafından tebrik edildi.


Haber Tarihi : 2/3/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::