Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanlığı arasında üyelere yönelik bir protokol imzalandı.

Türk Standartları Enstitüsü Deney Kalibrasyon ve Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev ile İl Müdürü Fahrettin Durmaz'ın katılımında SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu protokol imza töreni,  SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Protokol İmza Töreni'nde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul üyelerin ve kentin menfaati doğrultusunda tüm kurumlarla işbirliği ve ortak vizyon çerçevesinde çalıştıklarını belirterek “Sorunların çözümü noktasında elimizi her zaman taşın altına koyarız” dedi.

Kösemusul konuşmasının devamında Sakarya'nın gelişmiş iller arasında ön sıralarda yer aldığını belirterek “İlimiz ihracat yapan iller sıralamasında 9. İl. Gerek üyelerimiz gerek ilimizin gelişimine yönelik yaptığımız çalışmalarla sadece ihracatta değil yatırımlar, ticaret ve sanayi alanında ilk tercih edilecek bölge standartlarına getirmek gayretindeyiz.

Bu doğrultuda TSE ile Odamız arasında imzalanan protokolde,  Üyelerimizin, TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanlığı laboratuvarlarından alacakları kalibrasyon, eğitim ve özel deney hizmetleri olan Arge, üretim-iç kalite-girdi hammadde kontrol, Proses kontrol-geliştirme, Performans iyileştirme ve benzeri amaçlı uygulanacak usul ve esasları kapsıyor. Bu anlamda Türk Standartları Enstitüsü'ne de işbirliğinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Türk Standartları Enstitüsü Deney Kalibrasyon ve Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev ise standart ve kalitenin gerekliliğine vurgu yapan konuşmasında yeni dünya düzeninde ürün ve hizmetleri refere edenlerin kazandığının altını çizerek; “Ticaret artık kolaylaşıyor ancak algısı değişiyor. Artık çantanızı alıp gezerek ürün pazarlayacağımız bir dünya yok. Akredite olmuş uluslar arası kurumlar tarafından belgelendirilmiş ürünler tercih ediliyor. Ürünlerimizin pazarlanması bu kalite standartlarına uygunluktan geçmektedir. İhracat gibi niceliksel başarılar ürünlerin niteliksel unsurlarından geçiyor. Ürünlerin kaliteli ve katma değeri yüksek olması için ölçülmesi, kontrol edilmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor, bizler bu doğrultuda ticari faaliyetleri kolaylaştırmak ve geliştirmek, kaliteyi yükseltmek amaçlı çalışmalar yürütüyoruz. TSE olarak markaları marka yapmak için varız, itibar edilecek milli bir kuruluşuz, standardı yoksa ürün pazarlayamaz kural koyamazsınız, marka olmak gerek, standartların belirlenmesi gerek. Tüketici mala değeri verendir. Bilinçli toplumlarda ürünü geliştiren budur” ifadelerini kullandı.

Başkan Hüsrev konuşmasında imzalanan protokolün içeriği ile ilgili de bilgiler vererek TSE Web sitesinde duyurulan TSE DKMB tarafından sunulan tüm deney, kalibrasyon ve eğitim konuları sözleşme kapsamında olduğunun altını çizdi.

Protokol İmza Töreni'nin ardından TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul kurumlar arası işbirliğinin anısına hatıra takdiminde bulundular.

Haber Tarihi : 13/5/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::