Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, ilimizde mevcut faaliyette olan Organize Sanayi Bölgeleri, kurulma çalışmaları devam edenler ve kurulması planlanan bölgeler ile ilgili geniş katılımlı bir değerlendirme ve istişare toplantısına ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz gün SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, büyükşehir ilgili daire başkanları, müdürler ve teknik ekibi, Organize Sanayi Bölgelerinin ilgili müdürleri ve yetkilileri, iştirak etti.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili son durum ve yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ilimizde düzenli sanayileşmeden yana oldukları ve bu anlayışla hizmet ettiklerini belirterek Organize Sanayi Bölgelerinin marjinal tarım alanlarında inşa edilmesine ve içinde faaliyet gösterecek olan firmaların çevreye duyarlı zarar vermeyen içerikte seçilmesine özen gösterdikleri ifade etti.

Başkan Kösemusul, konuşmasının devamında 1. Organize Sanayi Bölgesinin tam kapasite ile faaliyette olduğunu belirterek genişleme alanındaki gelinen son durum ile ilgili bilgi verdi.

Ferizli Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 800 dönümlük bir genişleme alanına duyulan ihtiyaç neticesinde yapılan çalışmalara değinen Kösemusul, Ferizli organize Sanayi Bölgesinin 5. tamamlanan OSB olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Karasu OSB ve tamamlanan diğer OSB’ler ile ilgili bilgi verilen toplantıda konuşan yetkililer şöyle konuştu:

“Karasu OSB Sakarya ilindeki en küçük OSB’lerden biridir6 parsel üzerinde kurulan OSB 2011 yılında faaliyete geçti kamulaştırma çalışmaları devam ediyor, tamamlanmış 5. OSB’dir.

Kaynarca Mobilya İhtisas OSB de ise kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, toplam 49 parselden oluşan bölgede bir adet boş parsel mevcuttur.

Kaynarca Makine İhtisas OSB’ye yoğun talep olmakla birlikte müteşebbis heyet oluşturuldu. Bakanlıktan yer onayı geldi. Kaynarca Makine İhtisas OSB, tamamlanmış 7. OSB’dir. Makine üretimi üzerine faaliyet gösteren ve ilgili sektörlerin bir arada olması planlanmaktadır. ” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da, “Karadere İmamlar mevkiinde oluşturulması planlanan Adapazarı Karma OSB ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz kümelenmeler ve düzenli sanayi alanları ile ilimiz ekonomisine katma değer sağlayacak istihdam odaklı çevreye duyarlı bölgeler oluşturmayı hedefliyoruz ve bunu da her zaman dile getiriyoruz. Söğütlü’de yapılması planlanan Karma OSB bölgesine de oldukça yoğun talepler alıyoruz. Söz konusu bölgede yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdamın hedeflendiğini söyleyebilirim.” dedi.

Sakarya büyükşehir Belediyesi ilimizdeki Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili brifing sunumlarının ardından “Sakarya kurumlar arası anlamda hiç olmadığı kadar uyumlu bir dönem yaşıyor bu uyumun inşa edilmesinde SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un büyük katkısı vardır. Biz bu birliktelik, ortak akıl ve uyum sayesinde her güçlüğün üstesinden geliriz. Sakarya olarak bizim başarımızın arkasında aynı yöne bakan, aynı dili konuşan, ortak vizyona sahip, çözüm odaklı bir kent erki var. Organize sanayi bölgelerimizle ekonomi ve istihdamda da oldukça gelişip güçleneceğiz.” dedi.

 

Haber Tarihi : 18/3/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::