KARAR:1
Yönetim Kurulu tarafından Meslek Komitemize havale edilen Budaksan Firmasının 15.03.2023 tarihli Rayiç Fiyat Bedeli İtirazı Hakkındaki yazısı görüşüldü.

İlgi yazıdaki talebe istinaden T.C. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ nın rayiç fiyat bedeli hakkındaki E-84465979-755.02.99-75937 sayı ve 09.02.2023 tarihli yazısında belirtilen ürünün rayiç bedeli tekrar değerlendirildi. 

Meslek Komitemiz ve Meslek Komitesi Yedek Üyemiz Kürşat ERGEZEN tarafından yapılan araştırma ve ekte yer alan rapora istinaden yapılan değerlendirmede ECB (Etilen Kopolimer Bitüm) geoemembranını üreten ve Türkiye pazarında satışa sunan iki firma olduğu, bunlardan birinin Polyfin diğerinin ise Köster firması olduğu, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin 48 Derslikli Okul Binası İkmal İnşaatı Temel izolasyonunda kullanılan malzemenin Köster markası ile yapılmış uygulama olduğu görülmüş, 18.Meslek Komitesi olarak kullanılan ürünün numunesinin incelenmesine istinaden numunenin ECB olduğu 1,5mm ve sinyal tabakalı olduğu görülmüş, yapılan araştırmalar neticesinde şartnamede verilen değerler ile Köster ECB ürünün değerleri karşılaştırılmış olup, bu karşılaştırmada Köster ECB ürününün teknik şartnameye uyum sağladığı görülmüş, bazı değerlerinde şartnameden daha yüksek değerler sağladığı, sonuç olarak yerinde kullanılan ürünün şartname açısından uygun olduğu tespit edilmiştir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığının ilgili yazısında detaylı teknik özellikleri belirtilen 1.50mm kalınlıkta, sinyal tabakalı, ECB (Etilen Kopolimer Bitüm Esaslı) 2,10x20m. rulo ebatlı, DIN 16729 uygun, FLL sertifikalı (Bitki ve Ağaç Köklerine Dayanım), su yalıtım geomembranın (malzeme+işçilik, %25 Müteahhit karı dahil, KDV hariç) birim fiyatının 320,00TL olabileceği kanaatimizin  ilgili kuruma bildirilmesine. 22/03/2023/09

KARAR:2
Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda ilimizdeki özel okulların binaları öncelikli olmak üzere tüm üyelerimizin iş yerlerine yönelik Firmanız tarafından deprem dayanıklılık testlerinin yapılarak rapor hazırlanmasıyla ilgili hizmet alımı bedel talebi hakkında yetkili firmalara Odamız tarafından gönderilen 09.03.2023 tarih ve 803 sayılı Deprem Dayanıklılık Raporu Hizmet Bedeli Hk. yazı görüşüldü.
İlgili yazınızda riskli bina tespitinin yapılması ve depreme dayanıklılık testlerinin yapılmasından bahsedilmektedir. Riskli yapının tespit edilmesi (6306 Sayılı Kanuna Göre) Çevre, Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığının yetkilendirdiği firmalar tarafından yapılmaktadır. Bu kanun gereği tespiti yapılan yapılar yüksek riskli yapılardır, yani riskli yapı tespitinde yapının depreme dayanıklı olduğu tespiti yapılamamaktadır sadece kanun gereği göçme durumuna gelmiş yapılar tespit edilmektedir. Tespit edilen bu yapılar kentsel dönüşümde devletin sağladığı imkanlardan faydalanabilmektedir. Riskli yapı tespiti yapan firmalarla görüşülmüş olup Odamız Üyelerine %10 indirim sağlayabileceklerini belirtmişlerdir. 
Yazıda bahsi geçen depreme dayanıklılık raporu ancak performans analizi yapılarak yorumlanabilmektedir. Performans analizini ise İnşaat Mühendisleri Odasına kayıtlı işyeri tescil büroları yapabilmektedir. İTB bürolarının tümü SATSO’ya kayıtlı olmadığı ve rayiç bedelleri olmadığı için hepsi ile anlaşma yapılması mümkün değildir. 22/03/2023/09

Haber Tarihi : 7/4/2023
Paylaş