Sayın 07. Meslek Grubu Üyemiz,

İlimize kurulmakta olan fabrikaların sayısı günden güne artmaktadır. Bu sebeple, SATSO 07. Meslek Komitesi olarak Organize Sanayi Bölge Müdürlüklerine bir dizi ziyaret gerçekleştirilmiştir. İlgili ziyaretlerde OSB’lere yapılan sanayi yatırımlarının mekanik işlerinin genellikle ilimiz dışındaki SATSO üyesi olmayan firmalara yaptırılması ile ilgili durumdan duyulan rahatsızlık dile getirilmiş olup, konunun çözümü ile alakalı istişarede bulunulmuştur.

Organize Sanayi Bölgelerine, şehrimizde bu işleri yapabilecek nitelikte firmalar olduğu belirtilmiş olup, yatırım yapan firma listeleri talep edilmiştir. Talebe cevap veren OSB’lerin listesi de Komite tarafından e-posta olarak Meslek Grubu üyelerimizle paylaşılmıştır. Bazı OSB Müdürlükleri firma bilgisi talebinde bulunmuştur. Fakat adaletsizlik olmaması adına hiçbir firma ismi paylaşılmamıştır.

İşbu sebepten yola çıkarak ilimizdeki "Mekanik Tesisatçılar Platformu" adı altında bir oluşum hazırlama fikri hasıl olmuştur. Hangi firmamız ne iş yapar? hangi alanda uzmandır? ne işler yapmıştır? şeklinde bir listeleme yapabilmek, firma kimlik kartı oluşturabilmek adına anket formatında bir çalışma düzenlenmiştir.

Bu anket sonuçlarına göre bir firma havuzu oluşturularak talep eden kurumlar ile paylaşılması hedeflenmektedir. Sanayide iş yapan veya yapabilecek firmalarımızın katılımı, talep edilen bilgilerin tam ve doğru olarak doldurulması önem arz etmektedir.
 
Söz konusu ankete ulaşmak için tıklayınız 

Saygılarımızla,
SATSO 07. Meslek Komitesi
Haber Tarihi : 10/4/2023
Paylaş