Sayın Üyemiz;

İlimizin köklü ve sürekli gelişmekte olan mobilya sektörü, yarattığı katma değer ve ihracat performansıyla ülkemiz ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. Yerel kaynak kullanımının yoğunluğu ve ithal ürünlere olan bağımlılığın minimal düzeyde olmasıyla dikkat çeken bu sektör, ekonomik değer yaratma potansiyelini her geçen gün artırmaktadır.

Bu bağlamda; üyelerimizin küresel pazardaki ihracat paylarını artırma ve henüz ihracat faaliyetlerine adım atmamış olanların ihracata yönelik teşvik edilmesi amacıyla, Ticaret Bakanlığı’nın 2010/8 Sayılı "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" kapsamında, Odamız tarafından "Sakarya Mobilya İhracatçıları Kümesi" URGE Projesi başlatılacaktır.

* Bu projede gerçekleştirilecek İhtiyaç Analizi, Eğitim ve Danışmanlık, Yurt Dışı Pazarlama gibi faaliyetlere ilişkin giderlerin %75'i, Ticaret Bakanlığı tarafından geri ödeme esasıyla desteklenecektir.

Projede yer almak isteyen şirketler:

  • Sermaye şirketi olmalı,
  • Mobilya sektöründe üretim yapıyor olmalı,
  • Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na üye olmalı,
  • Bir ihracatçı birliğine üye olmalı,
  • Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS) kayıt yaptırmalı.

Projeye başvurmak isteyen firmalarımızın https://tr.surveymonkey.com/r/L5VYMT3 linkteki formu doldurmalarını rica ederiz.


Duyuru Tarihi : 20/5/2024
Paylaş