SATSO Ocak Ayı Meclis Toplantısında konuşan Kösemusul “Biz, kaybeden bir Türkiye, kaybeden bir Sakarya istemiyoruz” dedi.

 SATSO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A.Akgün Altuğ Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda son ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunarak iş dünyasının görüşlerini açıklayan Kösemusul şunları dile getirdi:

 “Çağrımız Türkiye'miz ve Sakarya'mız içindir. Biz iş dünyası olarak Sakarya ve Türkiye'deki yatırımcıların, üreten Sakarya'nın çalışanlarının, onların ailelerinin sesi olarak bu çağrıyı yapıyoruz.

Sorumluluk makamında olan hepimiz, sağduyulu olmalıyız.

Son yıllarda kabuğunu kıran, istikrarlı ve kararlı adımlarla muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda,  her alanda ciddi mesafe kat eden,  küresel anlamda cazibe merkezi haline gelen Türkiye'nin daima kazanan bir ülke olmasını istiyoruz. 

Başarıdan başarıya koşan bir Türkiye'de son zamanlarda gerçekleşen olayları, kamuoyuna yansıyan tartışmaları, üzüntü ve kaygıyla izliyoruz. Avrupa Birliği üyeliği yolunda güçlü adımlar atmaya devam eden, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere mazlum halkların her daim yanında olmaya gayret eden, tüm dünyanın dikkatle izlediği Türkiye, bu konumunu korumak ve ağırlığını sürdürmek için sorunlarını çözmek ve güçlü olmak zorundadır. Sergilediği başarılarla küresel krizlere dahi boyun eğmeyerek gelişimini sürdüren ülkemizde, aniden içinde bulunduğumuz bu sürecin sonuçlarının kime ve kimlere yarayacağını dikkatle düşünmemiz gerekmektedir.

Herkesin bilmesi gerekir ki Türkiye gelişen bir ülke olmak yolunda büyük bedeller ödedi. Güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi hedefiyle hepimiz zor şartlarda gayretli çalışmalar gerçekleştirdik. Geleceği düşünerek dikkatli adımlar atılması gereken bu günlerde hepimizin yaşadığı bu sürecin, Türkiye'nin bölgesel güç olmasını istemeyenlerin süreci olduğu açıktır.

Ekonomimizin borsa, faiz oranları ve yatırımlarda risk sinyalleri verdiğini, gurur duyduğumuz rakamlardan, olumsuz sonuçlar doğurması kuvvetle muhtemel rakamlara doğru bir gidişatı gören herkese, aynı ülkede yaşadığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

İş dünyası olarak emeklerimizin boşa harcanmasına asla razı olmayacağız. Hep birlikte fedakârca büyük badireleri aşarak elde ettiğimiz ekonomik, sosyal ve demokratik kazanımları, sebeplerini hâlâ tam olarak anlayamadığımız bir sürece heba etmemeliyiz.

Net bir şekilde ifade ediyoruz. Biz, kaybeden bir Türkiye, kaybeden bir Sakarya istemiyoruz. Ekonomiyi sırtlayan ve yaşanan gelişmelerden ilk olarak ve en ağır şekilde etkilenen iş dünyası asla istemiyor.

Türkiye'yi seven herkesin, ülkemizin birliği ve dirliği, huzuru ve selameti için bu süreci bertaraf ederek yapıcı katkı vermelerini arzuluyor, hukukun ve millet egemenliğinin üstün olduğu, çok daha demokratik, daha özgür, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için dikkat ve gayretle kararlı adımlar atmalarını bekliyoruz. Sakarya'yı ve Türkiye'yi çok seven iş dünyası olarak biz, her zaman olduğu gibi, şehrimize ve ülkemize olumlu katkı sağlayacak yerli ve yabancı tüm yatırımcıların yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunların, sıkıntıların aşılacağına dair inancımızı koruyacak, istikrarla büyüyen ve gelişen bir Türkiye'nin benimsediği 100. Yıl vizyonu çerçevesinde belirlediği hedefleri gerçekleştirme kararlılığıyla, barış, huzur ve refahın, daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olması için çalışmayı sürdüreceğiz”

 

Haber Tarihi : 29/1/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::