Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası resmi eğitim/seminer platformu SATSO Akademi’de "Ticari İngilizce Yazışma Teknikleri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

SATSO ve İnovakademi iş birliğinde Eğitmen Varol Ünel’in sunumuyla gerçekleşen eğitimde farklı kültürler arasında iletişimin sağlanması ve ortak iletişim dili olarak İngilizce’nin tercihi, yazılı iletişim ile sözel iletişim arasındaki farklar, dikkat edilmesi gerekenler, web siteleri ve pazar yerlerinde şirket & ürün tanıtımı, iletişim aracı olarak tercih edilen yöntemler (E-mail, Whatsapp, Linkedin, sosyal medya), uluslararası süreçler, temel dış ticaret kavramları ve terimleri, siparişler, teslimat, ödeme, kalite, taşıma, sigorta, bankacılık ve gümrük konularında yazışmalar, etkili e-posta yazabilmek için bazı güncel uygulamalar hakkında SATSO Üyelerine bilgiler paylaşıldı.

Eğitime katılan ve ihracat yapmak isteyen SATSO Üyesi firma temsilcilerinin eğitimde profesyonel ve etkili İngilizce yazışma becerilerini geliştirmenin, yazılı iletişimde daha yetkin hale gelmesi ve kültürler arası uyum noktasında daha etkin olmaları amaçlandı.

Eğitmen Varol Ünel eğitimde genel olarak şunları dile getirdi; “İngilizce neden önemli? çünkü dünyada global anlamda ortak kullanılan bir dildir. Tüm ülkeler benimsemiştir. Ancak resmi olarak İngilizce kullanan ülkelerde bile yazımlar, konuşmalar farklılık gösterebiliyor. Fakat aynı dil farklı kültürlerden olanlar için ortak bir dil bile oluşturabiliyor. Küresel bir dil olan İngilizcenin farklı kullanım noktalarına dikkat etmek çok önemlidir. Özellikle ticari iş birlikleri ve ikili ekonomik ilişkilerde kelime ve cümleler farklı anlamlara gelebilir, dikkat etmek gerekir. Yazılı iletişimde etki bırakabilmek için, önemli ve planlı hareket etmek gerekir. Netlik ve doğruluk temel noktadır. Sözlü iletişimde özellikle önemli olan aktif iletişime dikkat etmektir.” diye konuştu.

Sunumların sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçilen eğitim, fikir alışverişlerinin ardından noktalandı.
Haber Tarihi : 20/2/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::