KARAR:1

Meslek Grubu üyelerimiz, TEKNOKENT’ lerde olan fiziki ortamın büyümüş veya büyümekte olan firmalara yetmediğini,  firmaların TEKNOKENT’ leri tercih etmelerindeki en büyük sebebin KDV, vergi indirimi, destek vs. gibi avantajların olduğu, TEKNOKENT’ te yer almayıp bu avantajlardan faydalanabilmenin en uygun yolunun firmanın Ar-Ge merkezi kurması olduğunu belirterek, büyümekte olan ve büyümüş olan firmaların yeni projeler yapması, istihdam sağlaması için Ar-Ge merkezi oluşturmak için gerekli şartların düşürülmesi (çalışacak mühendis sayısının en düşük seviyeye indirilmesi, istihdam edilecek personel sayısının düşürülmesi, fiziki ortamı oluşturmak için istenen şartların düşürülmesi) hususunda şifahi taleplerini komitemize iletmişlerdir.

KARAR:2

Ağustos ayı Meslek Komite toplantımıza katılan Türk Telekom yetkilileri Sakarya’ nın internet kullanımı ile ilgili Ülkemizdeki sıralaması ve kullanıcıların eğilimleri hakkında istatistiki bilgi vereceklerini ifade etmişlerdir. Bu bilgi halen Odamıza ulaşmamıştır.

Odamız Meclisine bilgi vermek için Türk Telekom yetkilileri ile görüşülüp istatistiklerin alınarak Meslek Komitemize ulaştırılmasına.07.10.2021.44

KARAR:3

Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.07.10.2021.44