KARAR:1
Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü bilirkişi listelerinde cep telefonu ve bilişim sektöründen Odamız üyeleri bulunmamaktadır. Yaklaşık 1 yıl önce yapılan ve üyelerimizin mağduriyetlerinin konuşulduğu bilirkişi konulu toplantıda üyelerimizin bilirkişi eğitimi alması ve bilirkişi listelerinde görev alması için Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü ve Odamız temsilcileri mutabık kalmışlardır. 

Ancak yapılan toplantıdan günümüze kadar Odamız üyelerinin ilimizde Tüketici Hakem Heyeti Bilirkişisi olarak görev almaları için gerekli olan bilirkişi eğitimlerinin Adalet Bakanlığı yetkisinde olması sebebiyle ilgili eğitimler Odamız tarafından düzenlenememiştir. 

Tüketicilerin ve meslek mensuplarının zarar görmemesi adına sektöre hakim bilgi sahibi Odamız üyesi meslek mensuplarının Tüketici Hakem Heyeti Bilirkişi listesine alınmasını önemsiyoruz. Bu hususta bilirkişi olmak isteyen üyelerimize (tüm meslek mensuplarını kapsayacak şekilde) uygun olan en kısa sürede ilimizde Bilirkişilik Temel Eğitimi verilmesiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunulması talebimizin Yönetim Kuruluna arzına.06.12.2021/46
Haber Tarihi : 10/1/2022
Paylaş