Sayın Üyemiz;

Kamu ihalelerinde talep edilen ve firmalara %15’ e kadar fiyat avantajı sağlayan ve Odamızca düzenlenmekte olan Yerli Malı belgesine ait Tebliğ, 13 Eylül 2014 tarihli ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Tebliğe ait uygulama esasları, TOBB Yönetim Kurulu’nun onayı ile 05 Kasım 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.
İlgili mevzuat çerçevesinde firmanızda imal ettiğiniz ürünlerin ve yazılımların Sanayi Sicil Belgenizde bulunması durumunda Odamızdan “Yerli Malı Belgesi”
alabilirsiniz.

Yerli Malı Tebliği’nin 4. Maddesine istinaden;
- Üretici Firmanın Sanayi Sicil Belgesi üretim konusunda ilgili ürünün yer alması,
- Tamamen Türkiye’de üretilen veya elde edilen ürünler ile üretim sürecinin önemli aşamalarının ve ekonomik yönden gerekli görülen en son esaslı işçilik ve eylemin Türkiye’de yapılmış olması,
- Ürünün yerli katkı oranının en az %51 olması Yerli Malı Belgesi ile ilgili başvuru evrakları ve bilgilendirmeler için Odamızın web sitesindeki aşağıdaki linke göz atabilir,

Detaylı bilgi için Sanayi Müdürlüğümüz ile irtibata geçebilirsiniz.

0264 888 3029 – 3031

Haber Tarihi : 7/3/2022