KARAR:1
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen Sakarya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 30/05/2023 tarih E-44681881-105.02-77115280 sayılı Okul/Program Türü, Alan/Dal Açılması Okul/Program Türü, Alan Kapatılması ve Alan Nakli konulu yazısı görüşüldü.
Hendek Meslek Lisesinde yazılım geliştirme bölümünün açılması komitemizce memnuniyetle karşılanmıştır. Ancak Meslek komitemizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda açılan bilişim ağırlıklı eğitim veren SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi faaliyete başlamıştır.  Bilişim ve yazılım sektörü için nitelikli insan yetişmesi adına açılan meslek lisesinin büyük katkı sağladığını ve sağlamaya devam edeceğini düşünmekteyiz. Ancak Meslek Komite çalışması yapılırken merkez ilçelerde bulunan meslek liselerindeki Bilişim bölümlerinin kapatılarak Bilişim ağırlıklı eğitim veren SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin uhdesinde olması sağlanacaktı. Yapılan çalışma sonucunda halen bizim bilemediğimiz sebeplerden meslek liselerindeki bilişim bölümleri kapanmamıştır. Bu sonuçta bilişim sektörü için nitelikli insan yetişmesine engel olduğunu düşünmekteyiz. Sınavla nitelikli öğrencilerin bilişim bölümüne alınması hem mesleki kaliteyi hem de insan kalitesini artıracaktır. Ancak bizim görüşümüze göre diğer okullardaki bilişim bölümlerinin açık olması hem yetişen öğrenci kalitesini hem de okul kalitesini istediğimiz düzeye çıkarmamıştır. Bu konunun tekrardan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze iletilmesi sonuçların tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. 20/06/2023/11

KARAR:2
BYM Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasına Şakarlar Ambalaj ve Temizlik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nden yazılım hizmeti ile ilgili Meslek Komitemize gelen şikâyete istinaden ilgili firmadan görüş istenmiştir gelen cevabi yazı Meslek Komitemizde görüşülmüş olup yapılan toplantı sonucunda aşağıdaki sonuç çıkartılmıştır.
- Bilişim sektöründe yazılım ürünleri alınmadan önce demo yapılması ihtiyacı karşılayıp karşılamadığı belirlenmesi gerekmektedir.
- Bir yazılım ürününün çok iyi olması her sorunu çözeceği anlamına gelmez. Yazılımı alan firmanın nitelikli elemanlarla çalışması, doğru veriler girmesi kısacası yazılım ürünü kadar satın alan firmanın da emek vermesi gerekmektedir. 
- Meslek Komitemize gelen şikayet yazısı komite üyelerimiz arasında görüşülmüş şikayet için ilgili Meslek Grubu Üyemize cevaben bir yazı yazması istenmiştir. Meslek Grubu Üyemizin cevabı ek’te yer almaktadır.
- Meslek Komitesi arkadaşlarımızla birlikte şikayet eden üyemiz ve Meslek Grubu Üyemizin cevabına istinaden şu sonuç çıkartılmıştır. Yazılım ürünü satan firma satış işlemi yapmadan önce demo ve tanıtım yapmıştır. Yazılım ürününün yapabilecekleri ve yetenekleri alıcı firmaya satış işlemi yapılmadan önce anlatılmıştır. Ancak bu süre zarfında belki alıcı firmadaki çalışanlarla kan uyuşmazlığı veya eski alışkanlıklardan vaz geçememek gibi sebeplerden kullanımı konusunda sonuca gidilememiş olduğu tespit edilmiştir.
- Yazılım satışı ve kurulumu yapan firma hem ürün hazırlanmasında hem de yazılıma geçiş sürecinde hizmet vererek gider ve masraf yapmış bulunmaktadır.
- Aradaki ticari ihtilafa bizim bir karar vermemiz mümkün değildir. Bu alışverişten ticari bir ihtilaf varsa satıcı ve alıcı kendi aralarında anlaşarak sorunun çözümlenmesini sağlamasına ya da bu ihtilafı Ticaret Mahkemeleri veya Tüketici Hakem Heyetleri vasıtası ile çözülmesi gerekmektedir. 
- 31. Meslek Komitesi olarak Meslek Grubu Üyemize bir ihtar, uyarı veya kınama gibi bir bildirim yapılmasına gerek olmadığı kararına varılmıştır. 20/06/2023/11

 KARAR:3
Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.20/06/2023/11

KARAR:4
Dilek ve temenniler dinlendi. 20/06/2023/11



Haber Tarihi : 15/8/2023
Paylaş