Sayın Üyemiz,

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

"Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün "İzinsiz Eğitim ve Öğrenci Barınma Faaliyeti Gösteren Yerler" ile ilgili 2023/26 sayılı Genelge emirleri ile bu yerlerin tespiti ve denetiminde uygulanacak usul ve esaslar ilgi a ve b yazılar ile bildirilmiştir. İlgili genelgeye ulaşmak için tıklayınız.

Genelge gereği 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 9'uncu maddesinde sıralanan görev ve yetkiler kapsamında, izinsiz eğitim ve öğrenci barınma faaliyeti gösteren bu yerlerle ile ilgili ilçe izleme ve koordinasyon komisyonları çalışmalarına devam edecektir. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte belirtilen yetkili idareler tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatları verilirken tereddüt halinde il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinden, eğitim ve barınma hizmetleri faaliyeti kapsamında olup olmadığı sorulacaktır.

Aynı yetkili idareler ile millî eğitim müdürlüklerince; ruhsat verilen işyerlerinde, verilen ruhsata aykırı eğitim ve/veya öğrenci barınma faaliyetlerinin yürütüldüğünün tespiti halinde ivedilikle yasal işlem yapılacak, gerektiğinde bu yerler kapatılacak ve ruhsatları iptal edilecektir.

Bu kapsamda, ilimiz genelinde ruhsatsız, kaçak ve izinsiz eğitim ve öğrenci barınma faaliyeti gösteren yerlere izin verilmemesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz."

Hususlarına yer verilmiştir. Bilgilerinize sunarız.

Haber Tarihi : 23/10/2023
Paylaş