Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TOBB ETÜ-SEM) iş birliğinde "Sosyal Medya ve Dijital İtibar” eğitimi gerçekleştirildi.

SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu olan SATSO Akademi kapsamında Oda hizmet binasında Eğitmen Aycan Ulusan’ın sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde marka ve hedef kitle, sosyal medya platformlarının kullanım amaçları, dijital kriz yönetimi ve dijital itibar konularında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı ve merak edilenler cevaplandırıldı.

Eğitmen Ulusan, yeni dünyaya ayak uydurabilmek için dijital kitlenin varlığını daha iyi anlama ve bu doğrultuda hareket etmek gerektiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Neden yeni dünya diyoruz? Artık hayatımızda yarını kesin olarak bilemiyoruz, artık ön göremediğimiz bir dünya içerisindeyiz. Dünya yeni normale geçerken, insanlar da yeni normale ayak uydurarak yeni bir hedef kitle oluşturuyorlar.

Tüketim bizleri mutlu etmek için var olan bir şeydir, aynı zamanda sosyal medya da öyle. Hedef kitlenin dönüşümü "ben" merkezli olarak seyrediyor. Dolayısıyla sosyal medya, bu durumda bir ambalaj görevi görüyor. Teknolojik değişimle birlikte, hedef kitlede değişen şeyler, hareket, risk ve belirsizlikler ve kaçırma korkusu.

Yalan haberler, doğru haberlerden daha sık paylaşılıyor. Gelişen sosyal medya gücüyle de yalan haber dalgası giderek büyüyor. Sosyal medyada en önemli nokta sizinle alakalı olumsuz şeyleri kesinlikle kalıcı bir şekilde paylaşmayın, bu durum itibarınıza zarar verecektir. Sosyal medyada paylaştığımız şeylerin, dikkat çekici ve merak uyandırıcı olması gerekiyor. Eğer satış yapıyorsak, satmak istediğimiz şeyleri tüketicilerin çok fazla önüne çıkararak değil, dolaylı yoldan reklamını yaparak teşvik etmemiz gerekiyor.” dedi.

Sunumların sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçilen eğitim, fikir alışverişlerinin ardından noktalandı. Eğitime katılanlara katılım belgeleri SATSO Akademi üzerinden takdim edildi.

Haber Tarihi : 24/4/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::