Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic ve heyetini makamında konuk etti.

Gerçekleşen ziyarette Asrın İşinsanları Derneği (ASRİAD) Sakarya Şube Başkanı Rıdvan Ulusal ve dernek temsilcileri de hazır bulundu.

Ziyarette iki ülke arasındaki kültürel bağlılık vurgulanırken ekonomi, ticari ve üretime yönelik de fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Bosna Hersek, kültürel ve duygusal olarak önem verdiğimiz bir ülke. Daima kendimize yakın duyuyoruz. Sakarya’mız da Bosna Hersek’ten göçmüş önemli yoğunlukta bir nüfusa ev sahipliği yapan bir şehir.

Burada 70’ten fazla milletten insanımız artık buranın yerlisi olarak dostluk ve kardeşlik içinde yaşıyor. Sakarya’mız da geleceğini üretimle şekillendiriyor, üretimle gelişiyor. Bosna Hersek ile ekonomik iş birliğimizi daha da geliştirmeyi arzuluyoruz. Bu kültürel bağın yatırım, üretim ve ekonomi anlamında da daha fazla iş birliğine vesile olmasını diliyoruz. ASRİAD Sakarya Şubemiz Bosna Hersek ile önemli bir köprü kurmuş durumda. Kıymetli paydaşımız ASRİAD Sakarya da sürekli orada ve iletişimi diri tutma çabalarını takdir ediyoruz. Rıdvan Başkanımızın bu çabalarına bizler de destek olup bu köprüyü sağlamlaştırmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Ekonomi Bakanı Milanovic ise, Başkan Altuğ’a nazik misafirperverliği için teşekkür ederek Türkiye ile Bosna Hersek arasında önemli bir bağ olduğuna dikkat çekerek ülkedeki kanton temsilcilerinin de sıklıkla Türkiye’yi ziyaret ettiğine vurgu yaptı. Orta Kanton’un da önemli üretim potansiyeli ve büyük sanayi kuruluşlarına sahip olduğuna dikkat çekerek son 25 yılın en çok gelişim gösteren kantonu olduğunu belirtti. ASRİAD Sakarya’nın da Bosna’da etkin şekilde iş birliği içinde bulunduğunu söyleyen Bakan, iş birliğinin artarak devam etmesini diledi.

Karşılıklı iyi niyet temennilerinin iletildiği ziyaretin sonunda günün anısına armağan takdiminde bulunuldu.

Haber Tarihi : 12/5/2026
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::