Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Sakarya Hizmet Müdürlüğü arasında Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında mentorluk havuzu oluşturulması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
İŞ DÜNYASI TECRÜBELERİNİ GİRİŞİMCİLERE AKTARACAK
İmzalanan protokol ile Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında yeni kurulan işletmelerin en kırılgan oldukları dönemde hayatta kalma oranlarının arttırılmasına katkı sağlanması ve ulusal plan ve programlar doğrultusunda yeni işletmelerin kurulması ve sürdürülmesi amaçlanıyor.
Girişimciliği Destekleme Programı mentorlük havuzu işbirliği protokolü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu tarafından imzalandı.
SATSO’da gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Altuğ, iki kurum arasında imzalanan bu protokol ile SATSO komite üyelerinin KOSGEB İleri Girişimci Programı kapsamında desteklenen firmalara mentorlük yapacağı bilgisini verdi.
Başkan Altuğ konuşmasında SATSO bünyesinde faaliyetlerini yürüten deneyimli meslek komite üyelerimiz, orta ve yüksek teknoloji alanlarında faaliyet gösteren ve KOSGEB tarafından “İleri Girişimci Programı” kapsamında desteklenen işletmelerin faaliyet ve vizyonlarının geliştirilmesine destek olmak amacıyla gönüllü mentorlük yapacaklar. İnanıyorum ki; girişimcilerimiz bu mentorlük programı girişimcilerimizin faydasına güzel bir rol model çalışması olacaktır.
Bu çalışmada amacımız; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş planlarını/iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini arttırmak yeni işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamak. Bu sayede Sakarya ve ülkemiz ekonomisine destek olurken girişimcilerimize ve işletmelerimize en kırılgan olan yeni kurulma döneminde destek olabilirsek ne mutlu” ifadelerini kullandı.
KOSGEB İl Müdürü Onur Kurtçu ise “Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında yürütülen İleri Girişimci Programının hedefinde, ülkemizin stratejik önceliklerine uygun olarak yenilikçi, sanayide dijitalleşme uygulamaları, orta yüksek/yüksek teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sayısının arttırılması, işletmelerin en kırılgan olduğu kuruluş yıllarında desteklenmesi ve bu işletmelerde istihdamın teşvik edilmesi vardır.” dedi.
Haber Tarihi : 12/9/2019